مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 30 شهریور 1399 ساعت 04:152020-09-20سياسي

نغمه های حماسه ساز| نوحه ای برای سر خاک جهان آرا/ «ممد نبودی» را اول چه کسی خواند؟


جای خالی محمد جهان آرا بعد از آزادسازی خرمشهر به قدری محسوس بود که یکی از همرزمانش برای این فراق شعری سرود که حسین فخری سر مزارش برای اولین بار خواند، - خبرگزاری فارس ـ پیغام فتح؛ ویژه نامه چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس: در خلال مبارزات و روزهای دوران دفاع مقدس، شهر خرمشهر با حملات نیروهای بعثی اشغال شد.

 پس از حمله نیروهای عراقی به خرمشهر، یک گردان از تکاوران دریایی ارتش به فرماندهی هوشنگ صمدی، گردان دژ خرمشهر به فرماندهی علی قمری، دانشجویان دانشگاه افسری امام علی به فرماندهی حسین حسنی سعدی و نیروهای سپاه خرمشهر به فرماندهی محمد جهان آرا، به مدت 34 روز از شهر دفاع کردند، اما شهر در نهایت دوام نیاورد و سقوط کرد.

محمد جهان آرا، بچه خرمشهر بود که در سال 1358 فرماندهی سپاه پاسداران شهرش را به عهده گرفت و هم زمان جهاد سازندگی خرمشهر را هم راه انداخت.

با شروع جنگ ایران و عراق، در کنار مردم این شهر، از خرمشهر دفاع کرد.

بعد از سقوط خرمشهر و عزل ابوالحسن بنی صدر از سمت فرماندهی کل قوا، مرحله جدیدی از جنگ ایران و عراق آغاز شد که در پی آن، محاصره آبادان شکست و این شهر در تاریخ 19 مهر 1359 توسط نیروهای ایرانی آزاد شد.

بعد از بازپس گیری آبادان از نیروهای ارتش عراق در تاریخ 7 مهر 1360 محمد جهان آرا و تعدادی از فرماندهان به تهران آمدند ت


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

نغمه های حماسه ساز| نوحه ای برای سر خاک جهان آرا/ «ممد نبودی» را اول چه کسی خواند؟

نغمه های حماسه ساز| نوحه ای برای سر خاک جهان آرا/ «ممد نبودی» را اول چه کسی خواند؟